Documentaire ´Op gelijke vloer´ over een eigenzinnige zorgorganisatie

Door: Mondria Advies, dinsdag 28 april 2015

Mondria-Warnsveld-web

Bij de organisatieoverdracht aan de nieuwe bestuurder is door zorg- en wooncentrum den Bouw in Warnsveld samen met Mondria Advies op 28 april een symposium georganiseerd. Thema van deze middag is: ‘Hoe een kleine zorgorganisatie zelfstandig kan blijven’.

Op dit symposium wordt de documentaire ‘Op gelijke vloer’ gepresenteerd. Deze documentaire is gemaakt over de beleidsthema’s die den Bouw onderscheidend maken: geen gesloten afdelingen voor dementerende cliënten, het uitbesteden van niet zorgtaken en de zorgvisie: weg van het medisch model.

Documentaire

De documentaire laat zien hoe de visie en beleidskeuzen van een organisatie bepalend zijn voor het functioneren van de gehele organisatie en zich van daaruit vertalen in de zorg- en dienstverlening aan cliënten. De organisatie staat hierbij niet op zichzelf, maar is wie er bij betrokken zijn. Door dit te laten zien, kan het verhaal van de kleinere zelfstandige zorgorganisatie verteld worden; het verhaal van in dit geval den Bouw.

In de documentaire komen naast direct betrokkenen ook zorginkopers van zorgverzekeraar Achmea, Actiz directeur Aad Koster en de burgemeester van Zutphen aan het woord.

Mondria Advies

Mondria Advies heeft samen met den Bouw het concept voor de documentaire en het symposium bedacht en uitgewerkt. Dit mede vanuit de gedachte om de verscheidenheid te laten zien onder de zorgorganisaties waarvoor ons kantoor werkzaam is.


Voor een vertoning van de documentaire, een gesprek over visie en beleidskeuzen of nadere informatie kan contact worden opgenomen met Mathieu Joppe (06 1081 7310) of Michiel Mondria (06 2246 4315).