Duurzame nieuwbouw in Bennebroek

Locatie

Beelden

Nieuwbouw 64 zorgwoningen

Stichting Zorgbalans heeft een nieuwe woonzorgvoorziening gerealiseerd in de groene omgeving van Park Vogelenzang in Bennebroek. Het betreft twee woongebouwen, Horstendaal en Saanensduin, waarmee Zorgbalans tegemoet komt aan de behoefte om een beschermde woonomgeving te bouwen voor mensen die intensieve zorg nodig hebben.

Per gebouw zijn vier groepswoningen met algemene ruimten gerealiseerd. De indeling maakt het mogelijk om in de toekomst studio´s samen te voegen tot appartementen. De locatie is in juni 2018 opgeleverd en wordt bewoond door 64 ouderen met een psychogeriatrische of psychiatrische aandoening.

Duurzaam – géén gasaansluiting

Zorgbalans heeft ervoor gekozen de gebouwen duurzaam te ontwerpen en te ontwikkelen. Er is géén gasaansluiting nodig en de gebouwen beschikken over zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en hoogwaardige isolatie. Meer info over deze innovatieve manier van bouwen: zie de publicatie van het Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Samen met de installatieadviseur hebben wij het installatieconcept voor deze gasloze gebouwen uitgewerkt. Interesse in een presentatie? Meer informatie over gasloos bouwen? Neem contact op met Johannes Zondag: 06 – 1042 0527.

Projectmanagement en advies

Mondria Advies was in alle fases van het ontwikkel-, ontwerp- en bouwproces betrokken. Als procesmanager waren wij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwbouw.

Het project is in bouwteam gerealiseerd door de aannemers Ooijevaar en Schulte & Lestraden. Daarnaast zijn HK-Consultancy, HJK Architecten, Adviesbureau Feijen, Dijkhuis, Janssen Imagineering en Haver Droeze betrokken bij de ontwikkeling en begeleiding van de nieuwbouw.