Financiering

Financiering zorgvastgoed

Het ontwikkelen van een businesscase, het maken van een meerjarenexploitatie: vaak zijn deze werkzaamheden gericht op het verkrijgen van financiering. Mondria Advies kan op diverse manieren ondersteunen bij het opstellen van financieringsaanvragen. Het doel is om beschikbare expertise en contacten binnen uw organisatie te koppelen aan onze denkkracht en ons netwerk. In veel gevallen is het aantrekkelijk om borging te verkrijgen voor financiering: via het WFZ of een gemeente.

Zorginstellingen waar borging aan is verstrekt, profiteren direct
van deze garantie via lagere rentekosten

WFZ

De Stichting Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ) stelt strenge eisen aan het indienen van een zogenaamd borgingsverzoek. Zorginstellingen waar borging aan is verstrekt, profiteren direct van deze garantie via (aanzienlijk) lagere rentekosten. Wij hebben een aanpak ontwikkeld die leidt tot een complete aanvraag met financiële onderbouwing, conform de eisen van het WFZ.

Rekenvoorbeeld: bij een rentekorting van 1,5% op een lineaire lening van €5.000.000 over 20 jaar, levert WFZ-borging een rentevoordeel op van ruim €550.000.

Gemeentegarantie

Geborgde financiering geeft zorginstellingen een rentekorting op de intramurale financiering. Het intramurale deel omvat echter niet alle investeringen. Omdat veel nieuwbouwplannen ook een lokaal belang vertegenwoordigen, is het soms mogelijk om op de niet-intramurale delen een rentekorting te krijgen. Dit door middel van gemeentegarantie. Een aantal gemeenten biedt inmiddels deze mogelijkheid. Andere zijn bezig met het onderzoeken van dergelijke garanties.

Mondria Advies heeft de expertise in huis om diverse financieringsaanvragen te begeleiden. Neem contact op voor meer informatie.