Denkkracht

Ga voor Zilver!

Door: Mondria Advies, dinsdag 16 juni 2015

Is het mogelijk om reguliere zorginstellingen te verleiden tot een meer gedifferentieerd aanbod? Scheiden van wonen en zorg, ook voor de zwaarste zorgvragers, is een instrument dat ondernemers beschikbaar hebben om hun zorgarrangementen te realiseren. Financiering via een Volledig Pakket Thuis of Persoonsgebonden Budget maakt het mogelijk om een hoger woon- en serviceniveau aan te bieden, ook voor reguliere zorgaanbieders. Verder lezen »

Kleinschalige woonprojecten als succesvolle belegging

Door: Mondria Advies, woensdag 14 januari 2015

Het zoeken naar beleggers of particuliere financiers van kleinschalige woonprojecten is zo langzamerhand een activiteit met een groot belang geworden. Reden: woningcorporaties zijn op dit moment niet in staat of bereid om als eigenaar/financier op te treden, banken creëren een hoge drempel door veel eigen inbreng te verlangen of andere welhaast onmogelijke voorwaarden te scheppen. Niet verwonderlijk dus dat we andere bronnen aanboren. Verder lezen »

Schuiven met capaciteit, niet met mensen!

Door: Mondria Advies, maandag 2 juni 2014

“In de komende vijf jaar zullen naar verwachting in totaal zo’n achthonderd van de tweeduizend verpleeg- en verzorgingstehuizen verdwijnen.” Uit een bericht op www.nos.nl, voorjaar 2014.

En het is niet de eerste keer dat dit bericht de headlines haalt. Maar nu wordt ook de link gelegd met de verplichte verhuizing van de huidige bewoners. Verder lezen »