Modulair bouwen in Drenthe

Locatie


Opdrachtgever

Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe
www.zzwd.nl

Beelden

De Priensenije

Om vervangende nieuwbouw van het verouderde woonzorgcentrum De Priensenije in Ruinen mogelijk te maken, heeft Mondria Advies stichting ZZWD (Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe) begeleid bij de realisatie van een tijdelijke voorziening elders in het dorp. In de periode 2012 Р2015 maakten 58 ouderen gebruik van de tijdelijke voorziening.

Tijdelijke huisvesting

In verband met de nieuwbouw van het woonzorgcentrum is voor de 58 bewoners vervangende huisvesting gerealiseerd. De bouwtijd bedroeg slechts vier maanden. Om kosten te besparen, is gekozen voor hergebruik van tijdelijke units. De huisvesting voldeed volledig aan de aan zorgwoningen gestelde eisen. Eind 2015 konden de bewoners van de tijdelijke woonvoorziening hun nieuwe zorgappartementen betrekken. Woningstichting Actium ontwikkelde het nieuwe zorgcentrum voor ZZWD en bouwde daarnaast dertig seniorenappartementen.

In vier maanden werd vervangende huisvesting gerealiseerd

Projectmanagement

Mondria Advies is sinds 2007 intensief betrokken bij de modernisering van de zorgcentra van stichting ZZWD. Een onderdeel van deze werkzaamheden is het projectmanagement van de tijdelijke voorziening; onder verantwoordelijkheid van Mondria Advies is de tijdelijke voorziening turn-key opgeleverd. Wij ondersteunden ZZWD met de planontwikkeling, financi√ęle haalbaarheid √©n realisatie van dit project.